Рудолф Щайнер
www.rudolfsteinerbg.com

НАЧАЛО

Контакти | English




< ПРЕДИШЕН ТЕКСТ | КАТАЛОГ С ТЕКСТОВЕ | СЛЕДВАЩ ТЕКСТ >

Указания за езотеричното обучение

GA_245 Указания за езотеричното обучение
Алтернативен линк

Рудолф Щайнер

* * *

УКАЗАНИЯ

ЗА

ЕЗОТЕРИЧНО ОБУЧЕНИЕ

* * *

От съдържанието на «Езотеричното училище»

*

Превод от немски: д-р Петко Бояджиев

2003

© Антропософско Издателство “Даскалов”, Стара Загора, 2003

antroposofiq_GA_245_09.jpg?fbclid=IwAR1E

Издателството предлага първото българско издание на този лекционен цикъл, (Събр. Съч. № 245) от Рудолф Щайнер като напомня, че необходимо условие за разбиране на текста и за езотерична работа с него, е поне предварителното проучване на “Въведение в Тайната наука” (Събр. Съч. № 13)

* * *

Събраните в настоящото изложение текстове от Рудолф Щайнер принадлежат към учебния материал на създаденото от него Езотерично училище между годините 1904 и 1914. Те представляват допълнение към тома «За историята и същността на първия отдел на Езотеричното училище 1904-1914» (Събр.Съч. 264), който съдържа всички запазени документи - писма, циркулярни писма, документи и речи, доколкото те са във връзка с изграждането и ръководството на първия отдел на тристепенно ръководеното училище.

За даденото тук съдържание и сведения трябва да се има предвид това, което е изложено в основоположните трудове на Рудолф Щайнер, особено в «Теософия» (Събр. Съч. 9), «Как се постигат познания за висшите светове?» (Събр.Съч. 10) и «Въведение в Тайната наука» (Събр.Съч. 13) - като основни предпоставки за пристъпването по пътя на познанието.[1]

Текстът на упражненията и мантрите в настоящето издание са дадени писмено от самия Рудолф Щайнер. Докато лекциите в част четвърта и пета, с едно означено изключение, са допълнително записани от участниците, понеже при езотеричните часове не се е позволявало воденето на бележки. По-точни сведения за съдържанието и писмените документи са дадени в послесловието на издателя.

[1] Виж „Литература“ в края на тази книга

 


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ


placeholder