Рудолф Щайнер
www.rudolfsteinerbg.com

НАЧАЛО

Контакти | English




< ПРЕДИШЕН ТЕКСТ | КАТАЛОГ С ТЕКСТОВЕ | СЛЕДВАЩ ТЕКСТ >

Волфганг Шауман. Въведение в курса по земеделие на Рудолф Щайнер

GA_327 Биодинамично земеделие
Алтернативен линк

Волфганг Шауман

*

Въведение в курса по земеделие

на Рудолф Щайнер

,,Духовно-научни основи за развитието

 на селското стопанство“

*

Превод Д­р Петко Бояджиев,

*

Селскостопански курс,

състоящ се от:

*

Осем лекции, едно изказване и четири пъти отговори по въпроси, държани в Кобервитц при Бреслау (Вроцлав) от 7 до 16 юни 1924; издаден от издателство Рудолф Щайнер в Дорнах библиографски номер 327, шесто издание 1984 година, джобен формат 1989 година (преведен на български и издаден от издателство «Димо Даскалов» в Стара Загора).

*

Д­р ВОЛФГАНГ ШАУМАН; роден 1924, след пленничеството си изучава ветеринарна медицина. Същевременно се запознава с антропософията и по­специално с „Философия на свободата“ от Рудолф Щайнер. Член на ръководството на „Изследователски кръг за биологично­динамичен начин на производство“ и на съюза „Деметер“. Контакти с изследователи на селското стопанство и дейно участие в „Институт за биологично­динамично изследване“. Член на свободната висша школа за духовна наука в Дорнах/Швейцария, както и съосновател на селскостопанското училище Дотенфелдерхоф в Бад Филбел.

Всички съдържащи се в тази книга сведения, резултати и т.н. са прегледани и съставени от авторите и проверени от тях, както и от Фондацията „Екология и селско стопанство“ с възможно най­голяма отговорност. Въпреки това грешки не могат напълно да се изключат. Затова издателството и авторите не могат да дадат гаранция и не поемат никаква отговорност, ако в текста има неправилни твърдения.

Stiftung Ökologie & Landbau (SÖL),

Weinstraße Süd 51, D-67908 Bad Dürkheim


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ


placeholder