Рудолф Щайнер
www.rudolfsteinerbg.com

НАЧАЛО

Контакти | English




< ПРЕДИШЕН ТЕКСТ | КАТАЛОГ С ТЕКСТОВЕ | СЛЕДВАЩ ТЕКСТ >

Съдържание

GA_202 Търсенето на новата Изис-Божествената София
Алтернативен линк

СЪДЪРЖАНИЕ

1. ПЪРВА ЛЕКЦИЯ. Дорнах, 23 декември 1920 г.

2. ВТОРА ЛЕКЦИЯ. Дорнах, 24 декември 1920 г.

3. ТРЕТА ЛЕКЦИЯ.  Дорнах, 25 декември 1920 г.

4. ЧЕТВЪРТА ЛЕКЦИЯ. Дорнах, 26 декември 1920 г.

* * *

В Рудолф Щайнеровата автобиография (глави 35 и 36), той говори както следва относно характера на тази частно отпечатана материя:

„Съдържанието на тази отпечатана материя бе изречено като лекции, а не с цел отпечатване...

Никога нищо не е казано, което да не е до най-висока степен най-чист резултат на развиващата се Антропософия... Който чете тази частно издадена материя трябва да може да я възприеме в пълна смисъл съдържаща онова, което Антропософията има да каже. Ето защо стана възможно без никакво колебание отпечатаните лекции само за разпространение всред членовете (на Антропософското Общество) да се четат и от други читатели, обаче, трябва да се примирим с факта, че може и грешки да има включени в тези бележки взети от записки, които аз допълнително не съм прегледал.

„Правото на преценка на съдържанието на така отпечатаните частно лекции естествено може да се даде само на този, който знае какво се взима за предварително условно като основа на такава преценка. За повечето от така отпечатаните лекции предварителното условие е да се знае поне антропософското познание за човешкото същество и за космоса до степента, до която тяхната природа е изложена от антропософията и знание за онова, което съществува във формата на „антропософска история в съобщенията от света на духа."

 


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ


placeholder