Рудолф Щайнер
www.rudolfsteinerbg.com

НАЧАЛО

Контакти | English




< ПРЕДИШЕН ТЕКСТ | КАТАЛОГ С ТЕКСТОВЕ | СЛЕДВАЩ ТЕКСТ >

Съдържание

GA_149 Христос и духовният свят за търсенето на свещения Граал
Алтернативен линк

С  Ъ  Д  Ъ  Р  Ж  А  Н  И  Е

1. ПЪРВИ ЛАЙТМОТИВ

Трудности за разбиране съществото на Христа-Исуса. Мислите на гностиците.  28 декември 1913 г.

2. ВТОРИ И ТРЕТИ ЛАЙТМОТИВ

Симптоматично развитие на една страна на човешкия душевен живот в сибилите. Тяхното контрастира  не с пророците. Апостол Павел и маслиновото дърво. 29 декември 1913 г.

3. ЧЕТВЪРТИ ЛАЙТМОТИВ

Трите прониквания на едно същество на висшите йерархии от – Хри- стовото Същество. /Отражения на тези космически факти в гръцката митология/ Четирите степени на хармонизирането. 30 декември 1913 г.

4. ПЕТИ ЛАЙТМОТИВ

Последействие на троичното Христово Събитие в следатлантското време. /Хронология в светогледа на Заратустра. Астрология в египетските и халдейските мистерии. Метеорология в Гръцко-римската епоха. / Геологическият елемент на пророците. 31 декември 1913 г.

5. ШЕСТИ ЛАЙТМОТИВ

Действието на Христовия Импулс в основите на душата. /Възникването на идеята за Граала.  Нововъзникването на писменността на звездите в тайната на Парсифал. Ганганда Грайда: Менящата се попътна  храна. 2 януари. 1914 г.

Проникването на духовните откровения от Христовото Същество. 2 януари 1914 г.

6. СЕДМИ ЛАЙТМОТИВ

Четене писменността на звездите със силите на невинната човешка душа. /Връзка на историята на човечеството с писменността на звездите. / Звездният аспект и човешкият аспект на свещения Граал. 2 януари 1914 г.

 

 

 

 


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ


placeholder