Рудолф Щайнер
www.rudolfsteinerbg.com

НАЧАЛО

Контакти | English




< ПРЕДИШЕН ТЕКСТ | КАТАЛОГ С ТЕКСТОВЕ | СЛЕДВАЩ ТЕКСТ >

Прераждане и карма и тяхното значение за съвременната култура

GA_135 Прераждане и Карма
Алтернативен линк

 

 Рудолф Щайнер

ПРЕРАЖДАНЕ И КАРМ А

И ТЯХНОТО ЗНАЧЕНИЕ

ЗА СЪВРЕМ ЕННАТА КУЛТУРА

Статии, отговори на въпроси и лекции,

изнесени от 1903 до 1912 година

Превод от немски:

Мария Пашова

и Христо Маринов

Издаването на този превод става с разрешение на Rudolf Steiner-Nachlassverwaltung, Dornach/Schweiz, разполагащ с авторските права на оригиналното произведение: Rudolf Steiner „Wieder­verkörperung und Karma und ihre Bedeutung für die Kultur der Gegenwart“, GA 135 (Tb 647)

Rudolf Steiner

Wiederverkörperung und Karma

und ihre Bedeutung für die Kultur der Gegenwart

Rudolf Steiner Verlag, Dornach/Schweiz, 1994

Всички права върху българското издание на тази книга

са запазени от Издателско ателие Аб

© Рудолф Щайнер, автор

© Мария Пашова, Христо Маринов, преводачи

© Христо Маринов, технически редактор

© Издателско ателие Аб

ISBN 954 – 737 – 361 – 7

ЗА НАСТОЯЩОТО ИЗДАНИЕ

Въпросите за по-дълбокия смисъл на живота и за човешка­та съдба на земята са в най-тясна връзка със следния въпрос: Веднъж ли живеем или този живот е един от поредица прераж­дания? Все повече хора от нашето време приемат този после­ден възглед, както се разбира от многобройните публикации, които се занимават с темата „прераждане“.

Още в началото на това столетие Рудолф Щайнер полага идейните основи в своите съчинения „Прераждане и карма“ и „Как действа кармата“, в които към тази тема се развиват „Не­обходими представи за гледната точка на модерната естествена наука“. Те са ауфтактът на неговото обширно разработено из­следване в тази централна област на антропософски ориентира­ната духовна наука. Резултатите от своите духовни изследвания той представя в многобройни лекции и поредици от лекции.

Настоящото издание съдържа в първата си част двете основополагащи статии, допълнени с отговори на въпроси от издаваното от Рудолф Щайнер списание „Луцифер-Гнозис“.

Във втората част се съдържат пет лекции, които са изне­сени през 1912 година в Берлин и Щутгарт пред членовете на тогавашната немска секция на теософското общество, в чиито рамки по онова време Рудолф Щайнер е могъл да представя своите антропософски духовнонаучни изследователски резул­тати. В края на същата година става отделянето от теософите и основаването на Антропософското общество.

 


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ


placeholder